MKB-Ondertekenen

Het digitaal ondertekenen en verzegelen van documenten is efficiënter dan via een papieren proces (printen, tekenen, post of scannen en verzenden via email). Maar naast efficiëntie en gemak moeten documenten wel voldoen aan wetgeving en dient documentfraude te worden voorkomen.

Het is daarom dat het voor beroepen ‘Onder Ede’ (notarissen, advocaten, RA-accountants, deurwaarders, etc.) verplicht is om voor het digitaal ondertekenen een QES (Qualified Electronic Signature) certificaat te gebruiken. Hiermee wordt maximaal voldaan aan de Europese (dus ook Nederlandse) wetgeving en op deze wijze getekende documenten bieden volledig juridisch bewijs van authenticiteit (wie is de ondertekenaar) en integriteit (het document is na ondertekening ongewijzigd). 

Via ‘MKB-Ondertekenen’ kunnen nu ook kleinere bedrijven, organisaties en zzp’ers hun documenten gemakkelijk met QES tekenen en verzegelen. MKB Nederland heeft de meerwaarde van digitaal tekenen (h)erkend en wil zoveel mogelijk personen en partijen hiervan laten profiteren en biedt deze mogelijkheid dus ook graag aan. Het RB onderschrijft dit, want zeker ook in onze beroepsgroep zijn authenticiteit en integriteit essentieel.

 

 Meer informatie over dit ledenvoordeel 

 

Webinar ‘Digitale handtekening’

Wat dit ledenvoordeel verder voor onze leden inhoudt, bespreken we in een online informatiesessie op donderdag 7 december van 11.30 tot 12.00 uur. 

De agenda van het webinar:

  • Wat is een QES?
  • Wat zijn de voordelen?
  • Demo van de daadwerkelijke toepassing en de flexibiliteit in het gebruik.
  • Proces van aanmelden tot activering van de QES.
  • Vraag en antwoord.

Wij zien jouw aanmelding voor dit webinar graag tegemoet.

 

 Meld je hier aan 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten