Voor de aangiften 2022 heb je op basis van de beconregeling uitstel tot 1 mei 2024. Als je nu al weet dat het je niet gaat lukken om alle aangiften 2022 voor 1 mei 2024 in te dienen, vraag dan aanvullend uitstel aan. Bij het verzoek om aanvullend uitstel moet je motiveren waarom je aanvullend uitstel nodig hebt.

Hoe lang je aanvullend uitstel kunt krijgen, hangt af van het moment waarop je het aanvraagt:

  • Je vraagt vóór 1 april 2024 aanvullend uitstel aan voor een aangifte over 2022 die onder de beconregeling valt. Als de Belastingdienst het verzoek toekent, krijg je minimaal vier maanden aanvullend uitstel. Het aanvullende uitstel gaat in vanaf 1 mei 2024.
  • Je vraagt na 31 maart 2024, maar vóór 1 mei 2024 aanvullend uitstel aan voor een aangifte over 2022 die onder de beconregeling valt. Als de Belastingdienst het verzoek toekent, krijg je minimaal twee maanden aanvullend uitstel. Het aanvullende uitstel gaat in vanaf 1 mei 2024.

Het kan zijn dat de Belastingdienst contact met je opneemt voor meer informatie over waarom je om aanvullend uitstel voor het indienen van de aangifte 2022 verzoekt. Deze informatie is dan nodig, zodat de Belastingdienst je verzoek goed kan beoordelen. Vraag het aanvullend uitstel op tijd aan. De Belastingdienst heeft dan genoeg tijd om tot een zorgvuldige beoordeling te komen en de beslissing op tijd terug te koppelen. Daarnaast levert het aanvragen van aanvullend uitstel vóór 1 april 2024 twee maanden extra uitstel op.

PE-cursus Actualiteiten inkomstenbelasting

Ontdek nu alles over de inkomstenbelasting in onze boeiende cursus “Actualiteiten inkomstenbelasting”. Mis deze unieke kans niet om volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de aangiftepraktijk. Bovendien, als kers op de taart, verdien je waardevolle PE-punten door deel te nemen! Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

 PE-cursus Actualiteiten inkomstenbelasting 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten