De ondernemer/DGA op vakantie; nieuw en gratis voor leden!

9 juli 2024 | Live webinar 15.00 – 17.00 uur

Dit webinar bereid je tijdens de zomervakantie voor op de fiscale vragen die je cliënten daarna ongetwijfeld zullen gaan stellen: Kan je kosten van een vakantiereis (deels) aftrekken als vakantie wordt gecombineerd met een zakelijk bezoek? Hoe om te gaan met een auto van de zaak en gemaakte kilometers tijdens vakantie? En wat als je cliënt er een workation van heeft gemaakt? Hoe moet ik omgaan met de bonnetjes voor tanken, reparatie aan een auto of gedane zakelijke inkopen, zowel voor BTW als voor LB/IB/VPB? Wat zijn de fiscale gevolgen van aankoop van een vakantiewoning?

 Bekijk webinar 

 

Zomercursus: Box 3 en BOR/DSR

15 augustus 2024 | 9.00 – 17.00 uur | Van der Valk Vianen

In één dag ben je op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in box 3 én de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten. Wat betreft box 3 gaat het om het bepalen van de positie: wat is er vanaf 2017 allemaal gebeurd met nadruk op de eerste helft van dit jaar. We bespreken wat de theoretische ontwikkelingen zijn geweest, maar kijken vooral ook naar praktijkaspecten en hoe we moeten adviseren en handelen richting onze klanten.

We werken aan de hand van een concreet voorbeeld: een belegger wil een beleggingspand kopen. Hij vraagt jou advies of het verstandig is om dit in box 3 te kopen of in een beleggings-bv.

In de BOR/DSR hebben in de eerste helft van dit jaar ook allerlei wijzigingen plaatsgevonden. Alle belangrijke wetswijzigingen in jurisprudentie zoals het ‘horen-en’zien’ arrest, en wetgeving zoals de Wetten aanpassing Bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2024 én 2025, komen aan bod.

 Bekijk cursus 

 

Bedrijfsopvolging in de IB-sfeer – verdieping (VERNIEUWD)

10 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Peter en Anniek hebben al jarenlang samen een advocatenpraktijk in maatschapsverband. Het gebouw waarin de praktijk wordt uitgeoefend is eigendom van Peter. Nu wil Peter ermee stoppen en zijn deel overdragen aan de jonge advocaat James. Dat klinkt op zich goed, maar ze hebben een aantal wensen: James wil geen overdrachtsbelasting betalen, Peter wil geen inkomstenbelasting betalen, en bovendien wordt het bedrag dat Annemiek bijdraagt aan de uitkoop van Peter ook nog deels gefinancierd. Tot slot willen ze allemaal dat de belasting op de winst van de maatschap straks zo laag mogelijk belast wordt.

Dit zou zomaar een casus in jouw eigen praktijk kunnen zijn. Als adviseur ligt de uitdagende taak bij jou om dit alles te regelen. Maar hoe breng je al die wensen samen in een passende oplossing?
In de verdiepingscursus Bedrijfsopvolging in de IB-sfeer behandelen we bijzondere situaties en specifieke mogelijkheden die de wet en jurisprudentie bieden voor het omgaan met bedrijfsopvolging. Denk hierbij aan gedeeltelijk winstnemen of bedrijfsopvolging “à la carte”. Daarnaast bespreken we bedrijfsopvolging bij schenken en overlijden. Is er sprake van dubbele belastingheffing, of is deze juist te voorkomen? We gaan ook in op recente jurisprudentie met betrekking tot opvolging in de IB-onderneming.

Basiskennis van de fiscaliteit rond bedrijfsopvolging wordt verondersteld.

 Bekijk cursus 

 

Opleiding Fundament theorie financiële planning (CFP)

11 september 2024 | 14.30 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Wil je de verschillende disciplines van financiële planning kunnen toepassen in je adviespraktijk? Het Register Belastingadviseurs verzorgt al enkele jaren de hbo(plus)-opleiding Fundament theorie financiële planning (CFP), speciaal opgezet voor belastingadviseurs. Je leert de theorie toepassen aan de hand van casusposities.

Tijdens zes colleges komen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan bod:
– Fiscaal recht
– Familie
– Beleggen/Financiële rekenkunde
– Financieren
– Toekomstvoorzieningen
– Ondernemer

Deze cursus start op woensdag 11 september en eindigt op woensdag 11 december 2024.

Het complete programma inclusief data en studiebelasting, vind je online in het gouden blok aan de rechterkant onder ‘Studiewijzer’.

 Bekijk opleiding 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten