De laatste jaren zien we steeds meer technologische ontwikkelingen, zoals blockchain, machine learning, deep learning, artificial intelligence en big data. Dit raakt ook het fiscale speelveld. Als belastingadviseur word je steeds meer geconfronteerd met slimme online systemen en software. Of je nu zzp’er bent, of bij een klein of (middel)groot kantoor werkt, digitalisering heeft op iedereen impact. Om je voor te bereiden op de digitale toekomst, heeft het RB samen met Wolters Kluwer en I.AMDIGITAL het programma ‘Digitale transformatie en tax technology voor de fiscalist’ opgezet. Dit programma is gelijk aan het eerder gepresenteerde programma ‘Tax & Technology’ uit 2022, maar dan in drie losse delen te volgen. Er is in vergelijking met vorig jaar dit keer geen verplichtstelling voor een geheel programma, maar de e-learnings zijn nu op basis van interesse los te volgen. Bovendien is de verplichte bootcamp komen te vervallen. Er is gekozen voor een geüpdatete formule van de stof, modules zijn aangevuld en geactualiseerd met de laatste ontwikkelingen. Het belang van het toepassen van technologie op de belastingpraktijk blijft onverminderd belangrijk, dus daarom willen we de informatie blijven aanbieden. 

Dit zijn de drie verschillende e-learnings waaruit je kunt kiezen:

Digitale transformatie voor de fiscalist

Deze leerlijn bestaat uit 2 onderdelen. Je start met een scan, waarin we vragen stellen over jouw digitale vaardigheden en digitaal leiderschap. Zodat je weet waar jij nu staat.
Daarna volg je zes uur aan e-learning modules, die ingaan op fiscale casuïstiek met voorbeelden uit het fiscale vakgebied. Daarnaast is er aandacht voor algemene technologische innovaties zoals AI en blockchain, ChatGPT en datagedreven werken, digitale veiligheid en de digitale mindset;

 Bekijk e-learning 

 

De datagedreven organisatie voor de fiscalist

In deze cursus volg je 3 uur e-learning modules, die ingaan op die ingaan op fiscale casuïstiek met voorbeelden uit het fiscale vakgebied. Daarnaast aandacht voor de datagedreven organisatie. De meeste organisaties vinden dat ze wel iets met data moeten doen, maar weten niet hoe ze een datagedreven cultuur moeten creëren. Hoe pak jij het aan in je organisatie en werk jij al ‘datagedreven’?

 Bekijk e-learning 

 

Technologische innovaties voor de fiscalist

In deze cursus volg je 3 uur e-learning modules, die ingaan op die ingaan op fiscale casuïstiek met voorbeelden uit het fiscale vakgebied. Daarnaast zijn er modules over algemene technologische innovaties zoals AI en blockchain en ChatGPT, digitale veiligheid en de digitale mindset.

 Bekijk e-learning 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten