Selecteer datum

Achter het woordje ‘Belastingrecht’ gaat een wereld aan belastingwetten, internationale richtlijnen, verdragen en rechtspraak schuil. Hoe werkt het precies? RB Academy spijkert je kennis bij in één sessie. Schrijf je nu in!

De wereld van het Belastingrecht is complex. Rijksbelastingen, formeel- en internationaal belastingrecht hebben als doel ervoor te zorgen dat belastingen ook daadwerkelijk worden betaald. Maar ook dubbele belasting moet worden voorkomen. In deze basismodule nemen we je mee aan de hand het boek ‘Belastingrecht voor Bachelors en Masters’ en actuele jurisprudentie.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom vragen we je om, voordat de module start, wat literatuur te bestellen. In de studiewijzer (zie gele vlak rechts) lees je een uitgebreide omschrijving van de lesstof. Ook krijg je drie weken voor de start toegang tot een persoonlijke, digitale leeromgeving. Hier vind je alle voorbereidingsopdrachten terug.

De module maakt onderdeel uit van de beroepsopleiding RB Academy. Zelfstudie en voorbereiding is een vereiste.

Wat ga je leren in de module Inleiding belastingrecht?

  • De hoofdlijnen van de belangrijkste rijksbelastingen; inkomstenbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting
  • Formeel belastingrecht
  • Internationaal belastingrecht

Leerdoelen en leerresultaten

Formeel en internationaal belastingrecht, verschillende rijksbelastingen: het belastingrecht vraagt om een specifieke aanvliegroute en kennis van zaken. En dat komt helemaal goed, want na het volgen van de module kent deze complexe wereld voor jou geen geheimen meer. Daarnaast vormt het een perfecte basis voor verdiepende modules.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

(Start)datum

  • Locatie
  • -Maximaal aantal deelnemers
  • -Beschikbare plaatsen
  • Maaltijd

Docenten

Vragen over deze cursus?