Belastingheffing: elke inwoner van Nederland heeft ermee te maken. Hoe is de staat georganiseerd en welke regels liggen er aan de basis van een overheidsoptreden? Daar gaan we in ‘Inleiding in Staats- en bestuursrecht’ uitgebreid op in. Lees snel verder.

Hoe mag de overheid belasting heffen? Wat legitimeert een overheidsoptreden en kun je dat als burger bij een rechter laten toetsen? Nederland kent haar eigen structuur en regels. Eén ding is zeker: dit heeft veel invloed op het leven van burgers. RB Academy neemt je mee aan de hand van literatuur en de meest actuele ontwikkelingen.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom vragen we je om, voordat de module start, wat literatuur te bestellen. In de studiewijzer (zie gele vlak rechts) lees je een uitgebreide omschrijving van de lesstof. Ook krijg je drie weken voor de start toegang tot een persoonlijke, digitale leeromgeving. Hier vind je alle voorbereidingsopdrachten terug.

De module maakt onderdeel uit van de beroepsopleiding RB Academy. Zelfstudie en voorbereiding is een vereiste.

Wat ga je leren in de module Inleiding staats- en bestuursrecht?

  • De wettelijke grondslag voor belastingheffing
  • Normen voor bestuur
  • Toetsen van het overheidsoptreden bij een rechter

Leerdoelen en leerresultaten

Belastingheffing is een goed voorbeeld van een overheidsoptreden dat ingrijpt op het leven van de inwoners van Nederland. Wat mogen burgers eigenlijk verwachten van zon overheidsoptreden? Welke normen voor bestuur gelden er? Kennis van algemeen Staats- en bestuursrecht is onmisbaar voor jou als adviseur. De module vormt een perfecte basis voor verdiepende modules. Schrijf je direct in!

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

(Start)datum

  • Locatie
  • -Maximaal aantal deelnemers
  • -Beschikbare plaatsen
  • Maaltijd

Docenten

Vragen over deze cursus?