Selecteer datum
Hoe ga je om met de fiscale regelgeving rondom de inhuur van zzp’ers? Met welke fiscale vrijstellingen kun je de arbeidsvoorwaarden op een fiscaal optimale manier vormgeven? Mag een dga het (gebruikelijk) loon tijdens een crisis verminderen? En wanneer is er sprake van premieplicht voor de sociale verzekeringen? In de praktijk kun je als belastingadviseur toegevoegde waarde bieden door over dit soort vraagstukken mee te denken en concrete oplossingen aan te dragen.
In de module loonheffingen nemen wij je mee in deze actuele vraagstukken. Leer de fiscale risico’s en advieskansen herkennen! De docent gaat niet alleen in op wetgeving en jurisprudentie, maar ook op actuele ontwikkelingen en de werkwijze in de belastingadviespraktijk.
Voor een goede voorbereiding van RB Academy modules behoor je voorafgaand aan het eerste college of digitale vragenuur enige literatuur te bestellen en voorbereidingsopdrachten te maken. Voor een uitgebreide omschrijving van de studiestof verwijzen we je naar de studiewijzer, in de rechterkolom.
Drie weken voor start van de module krijg je toegang tot de digitale leeromgeving om je voor te bereiden.
Wat ga je leren in de module Loonheffing?
- Arbeidsrecht en dienstbetrekking;
- Werken met zzpers (wet DBA);
- De positie van de dga, doorbetaaldloonregeling en sociale verzekeringen;
- Arbeidsvoorwaarden, mobiliteit en werkkostenregeling;
- Actuele jurisprudentie.
Leerdoelen en leerresultaten
- Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom loonheffingen;
- Je kunt de fiscale risicos met betrekking tot loonheffingen herkennen en mitigeren;
- Je beschikt over de handvatten om werkgevers op een praktische manier te adviseren.