Vermogende particulieren stellen hoge eisen aan hun belastingadviseur. Zij willen immers sparren en verwachten advies inzake vermogensstructurering en estate planning. Er is een aantal veelvoorkomende vragen van een vermogende particulier die jij als adviseur vast herkent. Bijvoorbeeld: moeten ik privé, in de bv of via een besloten fonds voor gemene rekening (FGR) beleggen? Welke mogelijkheden heb ik om de box 3-belastingdruk op beleggingen te optimaliseren? Is het daarbij zinvol om investeringen en beleggingen op naam van de kinderen te doen en hoe structureer ik dat?
In deze cursus wordt uitgebreid stilgestaan bij aandachtspunten van vermogende families, zoals het maken van goede afspraken rondom gezamenlijke familie-investeringen, box 3-planning, het creëren van privacy, voorsorteren op veelal hoge belastingclaims bij overlijden, een schenkingsplan, (excessieve) leningenetc. Daarbij is veel aandacht voor kansen en (fiscale) valkuilen. Tot slot komen enkele juridische aspecten rondom vermogensstructurering en -overdracht aan bod, zoals het inrichten van de family governance via een familiestichting en familie(vermogens)statuut.
Voor deze cursus heb je basiskennis nodig over de tariefstructuur in box 3 en het box 2-regime.

Wat ga je leren in de cursus Vermogensstructurering voor de vermogende particulier?

  • Estate planning met een familiefonds, ‘baby-bv’ en/of de familiestichting;
  • Aandachtspunten bij leningen in familieverband
  • Voorsorteren op belastingclaims bij overlijden;
  • Anonimiseren met een besloten CV;
  • Wisselwerking tussen box 2/box 3 en testamentvarianten;
  • Familievermogensstatuut.

Leerdoelen en leerresultaten

  • Je bent beter in staat om vermogende particulieren te adviseren over de fiscale en juridische gevolgen van vermogensstructuren;
  • Je creëert advieskansen en bent (nog) meer een allround adviseur.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?