De Landelijke Fiscalistendag: LaFiDa!

18 oktober 2024 | 12.00 – 19.30 uur | Fort Lent, Bemmelsedijk 4 – Bemmel

Het mooiste fiscale evenement van het jaar vindt plaats op vrijdag 18 oktober 2024; dat wil je niet missen! Prof. dr. mr. Edwin Heithuis op LaFiDa! zijn verrassende visie. Nuttig, humoristisch en actueel.
De Landelijke Fiscalistendag biedt kennis, humor, gezelligheid en de kans om te netwerken. Je treft collega’s uit de grote regio, doet nieuwe fiscale kennis op, stelt vragen, deelt je mening, lacht en geniet van al het moois dat het fiscale vak te bieden heeft. Het is niet voor niets dat deze dag ook liefkozend LaFiDa genoemd wordt. En naast belastingadviseurs ook notarissen, accountants, boekhouders en andere professionals trekt.

 Bekijk het programma 

Loonheffingen over de grens

31 oktober 2024 | 16.00 – 21.00 uur | BCN Zwolle

Het in dienst nemen van werknemers uit het buitenland roept vaak de nodige fiscale vragen op, en hetzelfde geldt voor werknemers die buiten Nederland aan het werk gaan. Vragen zoals waar iemand sociaal verzekerd is en welk land mag belasting heffen, zijn hierbij essentieel. In Nederland speelt de 30%-regeling een belangrijke rol in dit kader. Ook is het van belang om te begrijpen hoe grensoverschrijdende situaties invloed hebben op zaken zoals bijvoorbeeld het pensioen van de werknemer.
Deze cursus behandelt al deze onderwerpen op een interactieve manier, met oog voor de actualiteit. De nadruk ligt op de gevolgen van in- en uitzending voor de werkgever.

 Bekijk de cursus 

Inbreng van een IB-onderneming in een BV inclusief de rekentechniek – verdieping

4 november |.14.00 – 21.00 uur | BCN Utrecht

Wanneer je een IB-ondernemer begeleidt bij de inbreng van zijn onderneming in een bv, kun je tegen allerlei problemen aanlopen. Met deze cursus krijg je niet alleen theoretische, maar vooral ook praktische handvatten om die problemen te tackelen.
Aan de hand van een aantal tools (zoals een schema over de terugwerkende kracht bij inbreng, een voorbeeldbrief voor het instrueren van een notaris, een sjabloon voor een inbrengbeschrijving, een voorbeeldbrief voor een 3.65-verzoek, schema’s met de fiscale faciliteiten voor IB en OVB) komt het hele inbrengtraject aan de orde. Van het opstellen van een intentieverklaring via het instrueren van de notaris tot en met de complete nazorg (aanvragen van beschikkingen, opstellen van onderliggende akten, e.d.).

Ook ontvang je twee spreadsheets voor een ruisende inbreng en een geruisloze omzetting van een IB-onderneming in een bv.

 Bekijk de cursus 

RB-Agrodag ‘Capita Selecta binnen het agrarische bedrijf’

3 december 2024 | 9.30 – 17.00 uur | Van der Valk Hotel Arnhem

Waarschijnlijk kun jij je niet anders herinneringen dan dat de Nederlandse landschappen zijn bedekt met weiden en landbouwgrond van de boer. Maar wat eens zo vanzelfsprekend leek, is nu aan verandering onderhevig.

Tijdens de RB-Agrodag, een interactieve cursusdag, bespreken we actuele publiekrechtelijke, privaatrechtelijke en fiscaal agrarische thema’s. Zaken die bij jouw klanten op en rond het erf spelen of (mogelijk) zullen gaan spelen en jouw rol daarin als adviseur.

Een drietal docenten vanuit de agro-juridische en -fiscale adviespraktijk, zullen spreken over deze verschillende thema’s aan de hand van praktijkcasussen en ervoor zorgen dat geen van jouw vragen onbeantwoord blijft.

 Bekijk het programma 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten