Het weekend kan beginnen voor de meeste van ons. En hoe fijn is het dat we een extra lang weekend hebben. Dit geeft je wellicht ook de mogelijkheid om je te verdiepen in cursussen. Onderstaand een greep uit ons aanbod:

Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan twee miljoen Nederlanders inmiddels cryptovaluta bezitten. Jouw klanten dus waarschijnlijk ook. Ben jij in staat om hierover technisch en inhoudelijk met hen mee te praten? Termen als airdrops, hosted en unhosted wallet en fiat zijn termen die voorbij komen. We leren je in de  cursus De (fiscale) wereld van cryptovaluta hoe je klanten hierbij het best kun adviseren. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!

Veel klanten beschikken over diverse soorten contracten in het kader van hun oudedagsvoorziening. Dit kunnen contracten zijn bij een commerciële aanbieder, maar ook bij bijvoorbeeld de eigen bv. Er bestaan vele verschillende soorten van oudedagsvoorzieningen, ieder met eigen specifieke regelgeving. Het is dus van belang de betreffende contracten goed te kunnen duiden, zodat je het juiste advies kunt geven. Dat leer je tijdens de https://rb.nl/cursus/valkuilen-bij-verzekeringspolissen-de-ins-en-outs-van-oudedagsvoorzieningen-2/ cursus Valkuilen bij verzekeringspolissen.

In de praktijk zijn er eindeloze mogelijkheden om testamenten te maken. Denk bijvoorbeeld aan afvullegaten, democratieclausules en de ‘obv-plus’. De https://rb.nl/cursus/testament-lezen-in-de-praktijk/ cursus Testament lezen in de praktijk richt zich niet alleen op de theoretische fundamenten en achtergronden van het opstellen van testamenten. Hij is bovenal praktisch van aard. Samen met jou lezen en analyseren we modeltestamenten die in de praktijk veel voorkomen. Daarbij zetten we niet alleen de civielrechtelijke, maar ook de fiscale bril op. Ook bespreken we de mogelijkheden om kinderen te onterven en varianten op de uitsluitingsclausule. Kortom, een cursus met kant-en-klare testamentaire ‘tips & tricks’.

Op de derde dinsdag in september presenteert het kabinet traditiegetrouw de Miljoenennota en het Belastingplan. Het Belastingplan bevat vaak voorstellen met ingrijpende wijzigingen in de fiscale wet- en regelgeving en de uitvoering als gevolg. In de interactieve https://rb.nl/cursus/rijksbegroting/ cursus Rijksbegroting worden de belangrijkste onderwerpen en gevolgen van het pakket Belastingplan 2024 voor het mkb behandeld.

Wil je de verschillende disciplines van financiële planning kunnen toepassen in je adviespraktijk? We verzorgen al enkele jaren de hbo(plus)-opleiding Theorie financiële planning, speciaal opgezet voor belastingadviseurs. Je leert de theorie toepassen aan de hand van casusposities. Tijdens zes colleges komen achtereenvolgens de onderwerpen Fiscaal recht, Familie, Beleggen/Financiële rekenkunde, Financieren, Toekomstvoorzieningen en Ondernemer aan bod. We starten op 5 september en eindigen op 6 december. Aanmelden, het complete programma, inclusief data en studiebelasting vind je https://rb.nl/cursus/theorie-opleiding-financiele-planning/ hier.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten