Selecteer datum

De wereld van de fiscale wet- en regelgeving ontwikkelt zich in een rap tempo. In deze basismodule ‘Inbreng in de bv’ van RB Academy leer je alle juridische achtergronden kennen. Kortom: het fundament voor een betrouwbaar advies. Voor basis én gevorderd.

Kennis is key. Zeker als het gaat om complexe zaken als het BV-recht. De module ‘Inbreng in de bv’ gaat dieper in op deze fiscale wet- en regelgeving die gebaseerd is op het civiele recht. De module bestaat uit twee delen: een juridisch deel en een fiscaal deel.

Dit is een zelfstudie module. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer je de sessie volgt. Een online vragenuur is optioneel.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom vragen we je om, voordat de module start, wat literatuur te bestellen. In de studiewijzer (zie gele vlak rechts) lees je een uitgebreide omschrijving van de lesstof. Ook krijg je drie weken voor de start toegang tot een persoonlijke, digitale leeromgeving. Hier vind je alle voorbereidingsopdrachten terug.

De module maakt onderdeel uit van de beroepsopleiding RB Academy. Zelfstudie en voorbereiding is een vereiste.

Wat ga je leren in de module Inbreng in de bv?

IBV I Juridisch
Het eerste deel zet de juridische basis van het BV-recht uiteen. Denk bijvoorbeeld aan de manier van oprichting van de bv, de statutaire bepalingen en wettelijke regelingen. Kortom: in dit theoretische deel leer je alles op juridisch gebied wat je nodig hebt om klanten van een betrouwbaar advies te voorzien.

IBV II Fiscaal
Het tweede deel is praktisch van aard. Aan de hand van een casus bespreken we een geruisloze omzetting en een ruisende inbreng van een personenvennootschap met vastgoed in een bv-structuur. Kansen, uitdagingen en valkuilen, er komt van alles op je pad. Hoe ga je er mee om? Inclusief de rekentechniek.

Leerdoelen en leerresultaten

Na het volgen van deze module ben je bekend met de juridische achtergronden van het BV-recht. Je maakt niet alleen kennis met de theorie, maar brengt deze ook meteen in de praktijk in het fiscale deel. Als vanzelfsprekend weet je nu ook hoe je de opgedane kennis en ervaring toepast in jouw advies naar klanten. Schrijf je direct in!

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

(Start)datum

  • Locatie
  • -Maximaal aantal deelnemers
  • -Beschikbare plaatsen
  • Maaltijd

Docenten

Vragen over deze cursus?